E-boeken lenen vanuit je zetel!

Goed nieuws voor bib-leden die graag e-boeken willen lenen op hun eigen toestel en van thuis uit. Vanaf midden september kan je als lid van de bibliotheek e-boeken lenen via cloudLibrary.

E-boeken vanuit je zetel

Hoe werkt het?

Je kan 2 e-boeken tegelijk lenen voor 6 weken. Als de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel, dus over boetes hoef je je geen zorgen te maken. Je kan ook tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers. In cloudLibrary zie je welke e-boeken je kan lenen of reserveren. Met één muisklik zet je e-boeken op je leesplankje en start je met lezen.

Het gaat voornamelijk om Nederlandstalige boeken en een beperkt aanbod Engelstalige werken. De collectie richt zich tot volwassen leners en bevat vlot leesbare fictie, literaire en populaire romans, maar ook toegankelijke non-fictie. De meerderheid van Vlaamse uitgevers zet haar schouders onder het platform. Je vindt er boeken van onder meer Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer.

Het cloudLibrary-platform is erg gebruiksvriendelijk, zodat jong en oud, digitaal vaardig en digibeet er vlot mee aan de slag kunnen. De dienst wordt aangeboden door jouw bibliotheek, in samenwerking met Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca (cloudLibrary).