E-boeken vanuit je zetel

E-boeken lenen vanuit je zetel!

Goed nieuws voor bib-leden die graag e-boeken willen lenen op hun eigen toestel en van thuis uit. Vanaf midden september kan je als lid van de bibliotheek e-boeken lenen via cloudLibrary.

Lees verder
puur literatuur2

In de kijker

Puur literatuur

Dit zijn volgens de Standaard Boekhandel de beste romans voor dit voorjaar!  
Opgelet! Er zijn 69 items sommige als fysiek boek en andere als e-boek. 
Bekijk hier de lijst

Lees verder
de spannende zomer

In de kijker

Spannende zomer 2020

De zomer van het spannende boek 2020 in de bib! 
Hier vind je topthrillers: een Vlaamse thrillerauteur als aperitief, een Scandinavische thriller als voorgerecht, thrillers rond seriemoordenaars als hoofdgerecht en als nag…

Lees verder
bib aan huis

Bib aan huis is mogelijk voor iedereen met een beperkte mobiliteit!

Een vrijwilliger van de bib brengt éénmaal per maand boeken. De lener spreekt met de vrijwilliger af wat hij/zij graag leest en welke genres hem/haar interesseren. Bib-aan-huis is bedoeld voor alle inwoners van Tremelo, die minder mobiel zijn en zelf niet naar de bibliotheek kunnen komen (senioren, langdurig zieken, personen met een beperking, slechtzienden).

Lees verder
corona infobalie

Opnieuw naar de bib vanaf 16 juni

Op dinsdag 16 juni is het eindelijk zo ver! Dan kan je opnieuw zelf je materialen komen uitkiezen in de bibliotheek. Door de coronamaatregelen blijven wel nog een aantal beperkingen en veiligheidsvoorschriften gelden.

Lees verder

Nieuwe vertelkwartiertjes

Samen met het nieuwe jaar, starten we natuurlijk ook terug met onze vertelkwartiertjes. Een vertelkwartiertje is voor kinderen van 4-7 jaar en aangezien er na het voorlezen nog geknutseld wordt, duurt dit kwartiertje bij ons ongeveer een uurtje. We vragen om zeker op voorhand in te schrijven zodat we weten hoeveel stoelen we mogen klaarzetten, zo kunnen alle aanwezigen optimaal genieten van dit moment!

Inschrijven kan je hier

Lees verder
bieblo

Met BIEBLO in je bib weet elk kind wat gelezen.

Een etalage met boekentips?  Dat kan! Het gloednieuwe BIEBLO is speciaal gemaakt voor kinderen tussen 6 en 11.  Een paar keer klikken of swipen geeft hen heel eenvoudig boekentips op maat. Je vindt zo heel gemakkelijk boeken die op het moment van je bezoek in het rek staan. Gegarandeerd dat je een aanrader ontdekt, die je onmiddellijk mee naar huis kan nemen.  Als dat niet handig is? 

Bieblo online: Wil je voor je bezoek al een kijkje nemen?

BIEBLO starten

Lees verder

Digidokters in de bib

Vragen of problemen bij het gebruik van je laptop, smartphone of tablet? Geen nood! Hier vind je onze nieuwe data...

Op dinsdagvoormiddag is digidokter Willy aanwezig in de bib op 17/3/2020, 21/4/2020,  19/5/2020 en 16/6/2020 tussen 9.00 en 12.00 uur.

Op donderdagavond kan je in de bib bij Dennis terecht op 5/3/2020, 2/4/2020  en 7/5/2020 tussen 18.00-20.00 uur.

De Digidokters zoeken samen met jou naar een oplossing.   Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven.  Heb je problemen met een apparaat (tablet, gsm, laptop…) Breng dit dan zeker mee. 
Ook kan het geen kwaad om je paswoorden nog eens te herinneren vooraleer je op bezoek komt.

Lees verder

'Verdwalen langs verhalen' -week van de poëzie

Op vrijdag 31 januari geeft Tremelo de aftrap voor de week van de poëzie.  We bieden de kans om in een intiem kader geboeid te worden door Tremelose (woord)kunstenaars.  Onze straffe jeugddichter, Nanou De Meyer zullen we danken voor haar woorden en huldigen voor haar teksten.  Verdwaal jij graag mee? Iedereen welkom in de bibliotheek om 20.00 uur!

 

Lees verder

Afhalen lerarenkaarten 2020

Ben je leerkracht en woon je in Tremelo?  Kom dan snel naar de bibliotheek!

Je Klasse lerarenkaart 2020  ligt op je te wachten. Breng zeker je identiteitskaart mee.  Op basis hiervan controleren we je gegevens.  Wil je graag de kaart van je partner afhalen?  Dit kan op vertoon van de identiteitskaart of de lerarenkaart 2019.

Ben je niet zeker of je kaart in onze bib aanwezig is?  Kijk dan eerst op de website van Klasse.

Lees verder