corona infobalie

Opnieuw naar de bib vanaf 16 juni

Op dinsdag 16 juni is het eindelijk zo ver! Dan kan je opnieuw zelf je materialen komen uitkiezen in de bibliotheek. Door de coronamaatregelen blijven wel nog een aantal beperkingen en veiligheidsvoorschriften gelden.

Lees verder

Samen met het nieuwe jaar, starten we natuurlijk ook terug met onze vertelkwartiertjes. Een vertelkwartiertje is voor kinderen van 4-7 jaar en aangezien er na het voorlezen nog geknutseld wordt, duurt dit kwartiertje bij ons ongeveer een uurtje. …

Lees verder

Een etalage met boekentips?  Dat kan! Het gloednieuwe BIEBLO is speciaal gemaakt voor kinderen tussen 6 en 11.  Een paar keer klikken of swipen geeft hen heel eenvoudig boekentips op maat. Je vindt zo heel gemakkelijk boeken die op het moment van…

Lees verder

Digidokters in de bib

Vragen of problemen bij het gebruik van je laptop, smartphone of tablet? Geen nood! Hier vind je onze nieuwe data...

Op dinsdagvoormiddag is digidokter Willy aanwezig in de bib op 17/3/2020, 21/4/2020,  19/5/2020 en 16/6/2020 tussen 9.00 en 12.00 uur.

Op donderdagavond kan je in de bib bij Dennis terecht op 5/3/2020, 2/4/2020  en 7/5/2020 tussen 18.00-20.00 uur.

De Digidokters zoeken samen met jou naar een oplossing.   Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven.  Heb je problemen met een apparaat (tablet, gsm, laptop…) Breng dit dan zeker mee. 
Ook kan het geen kwaad om je paswoorden nog eens te herinneren vooraleer je op bezoek komt.

Lees verder

'Verdwalen langs verhalen' -week van de poëzie

Op vrijdag 31 januari geeft Tremelo de aftrap voor de week van de poëzie.  We bieden de kans om in een intiem kader geboeid te worden door Tremelose (woord)kunstenaars.  Onze straffe jeugddichter, Nanou De Meyer zullen we danken voor haar woorden en huldigen voor haar teksten.  Verdwaal jij graag mee? Iedereen welkom in de bibliotheek om 20.00 uur!

 

Lees verder

Afhalen lerarenkaarten 2020

Ben je leerkracht en woon je in Tremelo?  Kom dan snel naar de bibliotheek!

Je Klasse lerarenkaart 2020  ligt op je te wachten. Breng zeker je identiteitskaart mee.  Op basis hiervan controleren we je gegevens.  Wil je graag de kaart van je partner afhalen?  Dit kan op vertoon van de identiteitskaart of de lerarenkaart 2019.

Ben je niet zeker of je kaart in onze bib aanwezig is?  Kijk dan eerst op de website van Klasse.

Lees verder

Vakantiemodus…

Lange vakantie in het vooruitzicht tijdens de zomermaanden?

Vertrek met een stapel boeken, dvd's... en een gerust gemoed.

Lees verder

Ontdek de nieuwe bibliotheekwebsite.

Onze bib krijgt een nieuwe site waar de catalogus, MijnBibliotheek en de bibliotheekwebsite samen op verschijnenen : tremelo.bibliotheek.be
Het is nu de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen ontleningen te weten te komen. We zetten de belangrijkste vernieuwingen even op een rijtje.

Lees verder

Digidokter in de bib

Heb je vragen over of problemen bij het gebruik van je pc, laptop, tablet, smartphone of gsm? Je wilt een Facebookaccount aanmaken, maar weet niet hoe? Geen nood! Digidokter Willy Wellens en Denis Nagels helpen je graag verder. 

Dinsdag 21 april, 19 mei - 9.00 - 12.00 uur Willy Wellens

Donderdag 7 mei - 18.00 - 20.00 uur Denis Nagels

Lees verder