Boek
Nederlands

Enkeltje Mars

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een lerares zoekt verandering in haar leven en geeft zich op voor een ruimtereis naar Mars. Ze wordt voor de astronautentraining geselecteerd, maar dan gebeuren er vreemde dingen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Enkeltje Mars
Auteur
Wouter Polspoel Herman Van Campenhout
Taal
Nederlands
Uitgever
Westerlo: Uitgeverij Phoenix Books, 2022
160 p.
ISBN
9789083202853 (paperback)

Besprekingen

Een jeugdthriller over familie, identiteit en oplichting. Het boek volgt Lucie Spiegels, lerares geschiedenis in Mechelen, die na een stukgelopen relatie en gebrek aan voldoening in haar werk reageert op een advertentie om astronaut te worden en op Mars te gaan leven. Tijdens de astronautenopleiding gebeuren echter vreemde zaken. Vervolgens blijkt dat er geen ruimtemissie is, maar dat ze wordt opgelicht door twee mannen met kwade bedoelingen. Het verhaal is in simpele, vlotte stijl geschreven en speelt zich af in Mechelen en de Ardennen. 'Enkeltje Mars’ is geschikt voor lezers vanaf circa 15 jaar.

Over Wouter Polspoel

Wouter Polspoel (Vilvoorde, 27 januari 1988) is een Vlaams auteur van jeugdliteratuur.

Levensloop

Polspoel studeerde communicatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. Het onderwerp van zijn masterproef luidde 'Een analyse van de filmische representatie van het Nürnbergtribunaal'. Na zijn studies ging hij aan de slag als eindredacteur bij Het Laatste Nieuws. Die baan ruilde hij in voor een job als leerkracht. Daarna werd hij fulltime redacteur. In 2018 ontmoette hij jeugdauteur Herman Van Campenhout. Kort daarna besloten ze samen een boek te schrijven over het Twintigste treinkonvooi, een treintransport van Joden naar het concentratiekamp in Auschwitz tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 2019 kwam het boek uit. Het kreeg de titel Youra en het XXste konvooi.

In 2020 leidde de samenwerking van beide schrijvers tot een tweede boek: De mollen van Petit Bois. Dit beschrijft het relaas van de Britse 250s…Lees verder op Wikipedia