Dvd
Engels
Gustave H. is conciërge in het gerenommeerde Grand Budapest Hotel in de jaren dertig van de 20e eeuw in een fictief Oost-Europees land. Als een goede vriendin van Gustave, Madame D. wordt vermoord en hij een kostbaar schilderij van haar erft, wordt hij door haar familie als hoofdverdachte gezien.
Extra onderwerp
Top film 2014, komedie
Titel
The Grand Budapest hotel / written and dir. by Wes Anderson
Regisseur
Wes Anderson
Componist
Alexandre Desplat 1961-
Acteur
Ralph Fiennes F.Murray Abraham Tony Revolori Jude Law
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 116 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626066149
mooov

Besprekingen

Amerikaanse komedie uit 2014 van regisseur Wes Anderson (The Fantastic Mr. Fox; Moonrise Kingdom) met Ralph Fiennes, Willem Dafoe, Tilda Swinton en Jude Law. De film speelt zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw in Zubrowka, een fictief Oost-Europees land. Gustave H. (Fiennes) is conciërge in het gerenommeerde Grand Budapest Hotel. Als een goede vriendin van Gustave, Madame D. (Swinton ) wordt vermoord en Gustave een kostbaar schilderij van haar erft, wordt hij door haar familie als hoofdverdachte gezien. Pauline Kleijer (Volkskrant 13-3-’14) geeft alle 5 sterren: ‘(…) Wes Anderson maakt films als prachtig verpakte cadeaus.’ Coen van Zwol (NRC 13-3-’14) 4 van 5 sterren: ‘(…) The Grand Budapest Hotel is een magische kijkdoos; sensueel en lichtvoetig. Verborgen onder snorren, bakkebaarden, latexrimpels, tatoeages en wijnvlekken dwalen ze door een rijk gedetailleerd poppenhuis.’

Over Wes Anderson

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Diana Ringo

Wesley Wales (Wes) Anderson (Houston (Texas), 1 mei 1969) is een Amerikaans regisseur en scenarist van films en commercials. Hij studeerde filosofie aan de Universiteit van Texas. Hij heeft veel samengewerkt met Owen Wilson, die hij ontmoette tijdens een toneelschrijfcursus aan de universiteit. Hij heeft meer dan dertig belangrijke filmprijzen gewonnen en drie Oscar-nominaties in de wacht gesleept.

Filmografie

  • Bottle Rocket (korte film) (1994)
  • Bottle Rocket (1996)
  • Rushmore (1998)
  • The Royal Tenenbaums (2001)
  • The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)
  • Hotel Chevalier (korte film) (2007)
  • The Darjeeling Limited (2007)
  • Fantastic Mr. Fox (2009)
  • Moonrise Kingdom (2012)
  • Castello Cavalcanti (korte film) (2013)
  • The Grand Budapest Hotel (2014)
  • Isle of Dogs…Lees verder op Wikipedia