E-boek
Nederlands

Zegen de dochter

Warsan Shire (auteur), Radna Fabias (vertaler)
'Niemand verlaat zijn thuis, tenzij thuis de mond van een haai is.' Met onder andere deze woorden raakte de jonge Somalisch Britse dichter Warsan Shire in 2015 een gevoelige snaar te midden van de Europese vluchtelingencrisis. Haar gedicht 'Thuis' werd wereldwijd gedeeld als oproep tot een humaner beleid en maakte Shire in een klap beroemd.


Shire dicht over haar eigen ervaringen al

Onderwerp
Vrouwen, Vluchtelingen
Titel
Zegen de dochter
Auteur
Warsan Shire
Vertaler
Radna Fabias
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bless the daughter raised by a voice in her head
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Das Mag Uitgeverij B.V., 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789493248373
CloudLibrary
ac9ow4z9

Andere formaten:

Over Warsan Shire

Warsan Shire (Somalisch: Warsan Shireh, Arabisch: ورسان شرى) (geboren op 1 augustus 1988) is een Britse schrijver, dichter, redacteur en leraar, geboren uit Somalische ouders in Kenia. In 2013 ontving ze de inaugurele Brunel University African Poetry Prize, gekozen uit een shortlist van zes kandidaten uit een totaal van 655 inzendingen. Haar woorden 'Niemand verlaat zijn thuis / tenzij thuis de bek van een haai is', uit het gedicht 'Gesprekken over thuis (in het uitzetcentrum)', wordt 'een oproep voor vluchtelingen en hun voorstanders' genoemd.

Leven

Geboren op 1 augustus 1988 in Kenia als dochter van Somalische ouders, emigreerde Shire met haar gezin naar het Verenigd Koninkrijk op eenjarige leeftijd. Ze heeft vier broers en zussen. Ze heeft een Bachelor of Arts graad in Creative Writing. Vanaf 2015 woont ze voornamelijk in Los Angeles, Californië.

In 2011 bracht ze Teaching My Mother How To Give Birth uit, een poëzieb…Lees verder op Wikipedia