Boek
Nederlands

Pip is hip

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Pip is hip
×
Pip is hip Pip is hip
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Er zit een gat in het balletpakje van Pip. Ze versiert het met veertjes. Nu is Pip hip. Maar vinden de anderen dat ook? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Ballet, Jezelf zijn
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Pip is hip
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011
29. : ill.
ISBN
9789047516668 (hardback)

Besprekingen

Pip ontdekt een gat in haar balletpak. Ze probeert het te herstellen met een speld en een veertje, maar het gat is groot. Gelukkig naait Pips zus, Anna, het dicht. Pip vindt haar rokje wel leuk zo, maar één veertje is te weinig en daarom naait ze er nog een heleboel bij. Ze stopt ook een ketting en een haarband in haar tas. Trots vertrekt ze naar dansschool ‘Swing’. Daar lachen haar vriendinnen haar uit. ‘Je lijkt Pippi Langkous wel!’, zegt Malou. Pip trekt er zich niet veel van aan, want ze is ervan overtuigd dat de dansjuf haar pakje vast bijzonder zal vinden. Helaas is de juf net vandaag ziek, en de strenge invaljuf is helemaal niet te spreken over Pips kleurrijke outfit. ‘Moesten jullie verkleed komen?’, vraagt ze. Pip wordt er somber van. Thuis piekert ze over de les en over Malou. Dan krijgt ze een idee. De volgende dagen trekt ze een kleurrijk allegaartje aan om naar school te gaan. Voor Malou haar kan uitlachen zegt Fredo dat ze er zo leuk uitziet. Malou zegt haast niets, tot …Lees verder
Als Pip uit school komt, ziet haar moeder dat Pip op haar trui gemorst heeft. Ze moet iets schoons aantrekken en kan niets anders vinden dan haar balletpakje. Maar daar zit een groot gat in en ze probeert met veertjes het gat onzichtbaar te maken. De invaljuf van ballet vindt het maar niets en ook de kinderen op dansles lachen haar uit. Pip wil echter hip gevonden worden en trekt allerlei kleurige, gekke kleren aan naar school. Hoe zullen de klasgenootjes reageren? Deel zeven in de serie 'Swing'*. Het verhaal is aardig, maar niet echt opzienbarend. De tekst is aangepast aan het leesniveau, AVI-M4, en het is goed opgebouwd. De vormgeving van het boekje is gelijk aan de andere deeltjes: goede bladspiegel, prettig lettertype en kleurrijke illustraties op alle pagina’s. De met aquarel ingekleurde tekeningen sluiten goed aan bij de tekst. Het onderwerp zal vooral meisjes aanspreken en het omslag speelt hier ook op in. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties