Boek
Nederlands

Een roos voor Pip

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Een roos voor Pip
×
Een roos voor Pip Een roos voor Pip
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pip gat op de dansschool een sprookje dansen. Ze mag de prinses zijn. En Fedor de prins die haar wakker kust. Maar op de grote dag heeft Pip buikpijn. Wat nu? AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Ballet
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Een roos voor Pip
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2015
29 p. : ill.
ISBN
9789000347605 (hardback)

Besprekingen

Pip mag Doornroosje zijn in de volgende voorstelling van de balletschool. En Fedor is de prins die haar zal wakker kussen. Maar op de grote dag heeft Pip pijn in haar buik. Ze zal toch niet ziek worden? Eigentijds boekje voor nog niet zo lang lezenden, dat goed op het niveau van de doelgroep aansluit, zowel leestechnisch als inhoudelijk, AVI-E4. Het oogt aantrekkelijk door de uitvoering op glanzend papier, royale druk en rijkheid aan illustraties: met aquarel ingekleurde pentekeningen. Rond dansschool Swing verschenen al meerdere boekjes met steeds de pittige Pip als hoofdfiguur. Het passende omslag zal vooral meisjes aanspreken. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Een roos voor Pip

De dansschool waar Pip balletles volgt, heet Swing. Over twee weken gaan ze het sprookje van Doornroosje dansen. Iedereen oefent flink want Fleur, de dansjuf, gaat de rollen uitdelen. Ze hebben een koning en een koningin nodig. Natuurlijk een prins en een prinses. Maar ook feeën, een boze fee, een kok en een lakei. Fleur schrijft de naam van de personages op een briefje en die gaan allemaal in een hoed. Ze mogen om beurt een briefje trekken. Pip is overgelukkig, zij danst de prinses en haar vriendin Manoe is de boze fee. Alle meisjes zijn uitgelaten, behalve Sterre, want zij wil de prins niet zijn. Pip haalt Fredo, een jongen die ze wel leuk vindt, over om prins te zijn.

Leesboekje op AVI-niveau E4. Heel eenvoudig verhaal in de reeks Swing, waar alles in teken van ballet en dansen staat. Dit soort verhalen kan deze leeftijdsgroep nog boeien. In de tekst zijn de moeilijke woorden gesplitst, zoals: Doorn-roosje, koning-in, spinnen-wiel, doorn-haag, trippel-pasjes. Leuk boe…Lees verder

Suggesties