Boek
Nederlands

Het komt goed

Toon Tellegen (auteur)
Verzameling opbeurende dierenverhalen waarin de dieren elkaar moed inspreken in tijden dat het tegenzit.
Extra onderwerp
Voorleesverhalen
Titel
Het komt goed
Auteur
Toon Tellegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij BV, 2022
95 p.
ISBN
9789021467818 (hardback)

Besprekingen

‘Het komt goed’ is een verzameling van opbeurende dierenverhalen van Toon Tellegen. In tijden dat het tegenzit of dat de dieren zich even niet goed voelen, spreken ze elkaar moed in. Zo is er de muis die zich niet durft uit te spreken, de krekel met een somber gevoel en de olifant die uit een boom viel — allen houden ze de hoop dat het weer goed komt. In zachte en beeldende stijl geschreven. Toon Tellegen (Brielle, 1941) is een internationaal bekende Nederlandse auteur, acteur, arts en dichter. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Constantijn Huygens-prijs, de Gouden Griffel en de Zilveren Griffel.

Over Toon Tellegen

CC BY 2.0 - Foto van/door axesjazzpower

Antonius Otto Hermannus (Toon) Tellegen (Brielle, 18 november 1941) is een Nederlandse schrijver, arts en dichter die vooral bekend is om zijn kinderboeken. Vooral zijn dierenverhalen rond de mier en de eekhoorn zijn erg geliefd en worden ook door volwassenen graag gelezen vanwege de amusante, bizarre situaties en filosofische diepgang.

Biografie

Tellegen, telg uit het geslacht Tellegen, studeerde geneeskunde in Utrecht en vestigde zich na een verblijf van drie jaar in Kenia als huisarts in Amsterdam. Na al een aantal jaren gedichten voor volwassenen te hebben geschreven, begon hij verhalen voor zijn kinderen te schrijven. In 1984 verscheen zijn eerste kinderboek, Er ging geen dag voorbij: negenenveertig verhalen over de eekhoorn en de andere dieren. In de verhalen van Tellegen spelen dieren als de mier en de eekhoorn vaak de hoofdrol. De verhalen zijn vaak filosofisch van aard. Enkele boeken zijn met prijzen bekroond.

Lees verder op Wikipedia