E-boek
Nederlands

Het had waar kunnen zijn : op zoek naar de impact van desinformatie en fake news

Tim Verheyden (auteur)

Het had waar kunnen zijn : op zoek naar de impact van desinformatie en fake news

De term fake news is sinds Donald Trump niet meer weg te denken. Maar onze maatschappij kampt met een veel complexer probleem dan nepnieuws: desinformatie. In de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn we allemaal getuige van wat het ultieme doel is van desinformatie: chaos en conflict. Informatie wordt als wapen gebruikt om mensen in de war te brengen en de wereld te verdelen.


Fei

Titel
Het had waar kunnen zijn : op zoek naar de impact van desinformatie en fake news
Auteur
Tim Verheyden
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789464016598
CloudLibrary
aehsat89

Andere formaten:

Over Tim Verheyden

Tim Verheyden (Hasselt, 20 april 1977) is een Vlaamse journalist en presentator.

Loopbaan

Na enkele jaren TV Limburg ging Verheyden in 2002 aan de slag bij de Vlaamse Mediamaatschappij als reporter voor het programma Telefacts. Hij maakte hiervoor verscheidene reportages; onder andere een spraakmakende reportage waarbij hij – weliswaar undercover – een nepbom tot in een vliegtuig op Brussels Airport kon smokkelen.

In 2005 maakte hij de overstap naar de VTM-nieuwsdienst. Vanaf maart 2010 maakte hij opnieuw reportages voor Telefacts, dat hij in een om beurten met Elke Pattyn en Kathleen Peeraer presenteerde. In april 2012 stapte hij over van de VTM-nieuwsdienst naar de nieuwsdienst van de VRT. Vanaf september 2013 werd hij de opvolger van Wim De Vilder als presentator van Koppen. In 2015 verliet hij Koppen voor Het Journaal, waar hij chef storytelling werd, een rol waarin hij zich met …Lees verder op Wikipedia