Het had waar kunnen zijn : op zoek naar de impact van desinformatie en fake news

Tim Verheyden (auteur)

Het had waar kunnen zijn : op zoek naar de impact van desinformatie en fake news

Journalistiek onderzoek naar de invloed van nepnieuws en andere vormen van desinformatie op mens en maatschappij, en manieren om daarmee om te gaan.
Titel
Het had waar kunnen zijn : op zoek naar de impact van desinformatie en fake news
Auteur
Tim Verheyden
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
271 p.
ISBN
9789464016093 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een journalistiek boek over desinformatie en massamedia. Het boek behandelt het fenomeen nepnieuws en beschrijft hoe desinformatie een rol speelt bij grote internationale gebeurtenissen zoals de oorlog van Rusland in Oekraïne en de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, maar ook dichter bij huis, tijdens de coronacrisis en in het dagelijks leven. Besproken worden de verregaande gevolgen van het gebruiken van foutieve informatie om mensen in de war te brengen en de wereld te verdelen, en manieren om hiermee om te gaan. Vlot en toegankelijk geschreven, met persoonlijke passages. Tim Verheyden is journalist en reportagemaker bij VRT NWS en Canvas. Hij schrijft over de impact van technologie en sociale media op mens en maatschappij.

Over Tim Verheyden

Tim Verheyden (Hasselt, 20 april 1977) is een Vlaamse journalist en presentator.

Loopbaan

Na enkele jaren TV Limburg ging Verheyden in 2002 aan de slag bij de Vlaamse Mediamaatschappij als reporter voor het programma Telefacts. Hij maakte hiervoor verscheidene reportages; onder andere een spraakmakende reportage waarbij hij – weliswaar undercover – een nepbom tot in een vliegtuig op Brussels Airport kon smokkelen.

In 2005 maakte hij de overstap naar de VTM-nieuwsdienst. Vanaf maart 2010 maakte hij opnieuw reportages voor Telefacts, dat hij in een om beurten met Elke Pattyn en Kathleen Peeraer presenteerde. In april 2012 stapte hij over van de VTM-nieuwsdienst naar de nieuwsdienst van de VRT. Vanaf september 2013 werd hij de opvolger van Wim De Vilder als presentator van Koppen. In 2015 verliet hij Koppen voor Het Journaal, waar hij chef storytelling werd, een rol waarin hij zich met …Lees verder op Wikipedia