E-boek
Nederlands

Het land tussen de talen : reportages uit België

Stefan Zweig (auteur), Koen Broucke (illustrator), Els Snick (vertaler)

Het land tussen de talen : reportages uit België

Genre:
In de zomer van 1902 reisde Stefan Zweig voor het eerst naar België. Hij bezocht de mondaine badplaats Oostende en het verstilde Brugge. Aan zijn lange vriendschap met de Belgische dichter Emile Verhaeren kwam een einde door de Duitse bezetting in 1914. Tijdens de Eerste Wereldoorlog publiceerde Zweig reportages over Luik, Leuven en Antwerpen. Gaandeweg werd hij een overtuigd pacifist en later sch
Titel
Het land tussen de talen : reportages uit België
Auteur
Stefan Zweig
Illustrator
Koen Broucke
Vertaler
Els Snick
Nawoord
Piet Chielens 1956-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V., 2022
1 digitaal bestand
ISBN
9789028220362
CloudLibrary
ab4wy3z9

Andere formaten:

Over Stefan Zweig

Stefan Zweig (Wenen, 28 november 1881 – Petrópolis (bij Rio de Janeiro), Brazilië, 22 februari 1942) was een Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst. Zweig studeerde germanistiek, Romaanse kunst en filosofie in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. Hij was een tijdgenoot van, maar had geen familierelatie met Arnold Zweig.

Als biograaf beschreef Zweig veel historische en literaire figuren uit het Europese cultuurgebied. Later schreef hij novellen en romans die opvielen door de psychologische benadering en het subtiele taalgebruik.

Leven

Zweig werd in een welgestelde Joodse familie geboren. De familie was niet religieus en Zweig noemde zich later een "Jood door toeval". Al tijdens zijn studie gaf hij gedichten uit die de invloed van Rainer Maria Rilke en Hugo von Hofmannsthal laten zien. In 1904 verscheen zijn eerste novelle, het genre waarmee hij zijn grootste roem zou verwerven.

Hij meldde zich aan het begin van de Ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties