Het land tussen de talen : reportages uit België

Stefan Zweig (auteur), Koen Broucke (illustrator), Els Snick (vertaler)

Het land tussen de talen : reportages uit België

Genre:
Titel
Het land tussen de talen : reportages uit België
Auteur
Stefan Zweig
Illustrator
Koen Broucke
Vertaler
Els Snick
Nawoord
Piet Chielens 1956-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Van Oorschot, 2022
93 p. : ill.
ISBN
9789028221055 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

'Het land tussen de talen — reportages uit België’ is een reisreportagebundel van Stefan Zweig. Zweig schreef de reportages zowel voor, tijdens als na de Eerste Wereldoorlog. Gaandeweg werd hij een overtuigd pacifist. Intelligent en talig geschreven. Het boek zal vooral geoefende lezers aanspreken. Met impressionistische zwart-witillustraties.Stefan Zweig (Wenen, 1881 - Petrópolis, 1942) was een Oostenrijkse schrijver, dichter, historicus en toneelschrijver van Joodse afkomst. Hij schreef tientallen boeken.

Over Stefan Zweig

Stefan Zweig (Wenen, 28 november 1881 – Petrópolis (bij Rio de Janeiro), Brazilië, 22 februari 1942) was een Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst. Zweig studeerde germanistiek, Romaanse kunst en filosofie in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland. Hij was een tijdgenoot van, maar had geen familierelatie met Arnold Zweig.

Als biograaf beschreef Zweig veel historische en literaire figuren uit het Europese cultuurgebied. Later schreef hij novellen en romans die opvielen door de psychologische benadering en het subtiele taalgebruik.

Leven

Zweig werd in een welgestelde Joodse familie geboren. De familie was niet religieus en Zweig noemde zich later een "Jood door toeval". Al tijdens zijn studie gaf hij gedichten uit die de invloed van Rainer Maria Rilke en Hugo von Hofmannsthal laten zien. In 1904 verscheen zijn eerste novelle, het genre waarmee hij zijn grootste roem zou verwerven.

Hij meldde zich aan het begin van de Ee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties