Strip
Nederlands

De archivaris van het licht

Rob van Bavel (scenarist), Romano Molenaar (illustrator)
Storm, Roodhaar en Nomad belanden na een spannende confrontatie met de gevreesde zwerfmoordenaar, op het imposante onderzoeksschip Archivaris.
De sympathieke bemanning geeft het drietal een uitgebreide rondleiding en hier ontdekken ze dat het verleden bestudeerd kan worden aan de hand van eeuwigdurende lichtbronnen.

Dat licht wordt vervolgens in de archieven van de Universiteit
Titel
De archivaris van het licht
Scenarist
Rob van Bavel
Illustrator
Romano Molenaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Oosterhout: Uitgeverij L, © 2022
48 p. : ill.
ISBN
9789088866982 (paperback)

Over Rob van Bavel

Rob van Bavel (1966) is uitgever en oprichter van uitgeverij Don Lawrence Collection en tevens hoofdredacteur van het stripblad Eppo. Daarnaast schrijft hij scenario’s voor onder andere de reeksen Storm, Roodhaar en Haas en vertaalde hij de klassieke strips van Don Lawrence zoals Trigië en Karl the Viking naar het Nederlands. Naast zijn werkzaamheden voor de uitgeverij is hij vanaf 2011 voorzitter van Stichting Strips in Beeld, de organisatie achter Stripfestival Breda en het NK Striptekenen.

Bibliografie

  • Don Lawrence -the collection- 12 delen (1989-2001)
  • Babeteam (1996)
  1. De zaak Lodepijp
  2. In hogere sferen
  • Junior (1997-1998 )
  • Pas 70 (1998)
  • Coentje (2001-2002)
  • Bob Pompe (2001-2003)
  • Beer en Hugo (2004-2007)
  • Mooie Keetje (2005-2008)
  • Haas (2009-heden)
  1. De weg terug (2009)
  2. Blind vertrouwen (2010)
  3. Lees verder op Wikipedia

Suggesties