Boek
Nederlands

Waar is boer Bas?

Riet Wille (auteur), Marieke Nelissen (illustrator)
Boer Bas heeft een kar. Op de kar ligt voer. Voer voor kip, koe, mus, lam en poes. Maar op een dag komt boer Bas niet. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Extra onderwerp
AVI AVI-M3, AVI AVI 2
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Waar is boer Bas?
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Marieke Nelissen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
29 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048719679 (hardback)

Besprekingen

Boer Bas geeft elke ochtend zijn dieren te eten. Maar op een ochtend komt hij niet. De dieren zien dat hij ziek in bed ligt. Hoe moeten ze nu aan eten komen? Leuk, eenvoudig verhaal uit de Maantjesserie, die aansluit bij Kern 6 van de methode Veilig Leren Lezen en bedoeld is voor kinderen die zo’n 15 weken leesonderwijs achter de rug hebben. De woorden zijn eenlettergrepig, de meeste interpunctie ontbreekt nog, de tekst is gedrukt in een grote letter en de zinnen beginnen allemaal op een nieuwe regel. Leuke, vrolijke gekleurde illustraties beelden het verhaal uit. Door deze combinatie van tekst en beeld is het prima te volgen voor de jonge doelgroep. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia

Suggesties