Boek
Nederlands

Foeksia redt de natuur

Paul van Loon (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Foeksia redt de natuur
×
Foeksia redt de natuur Foeksia redt de natuur
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Foeksia redt de natuur
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
32 p. : ill.
ISBN
9789025879464 (hardback)

Besprekingen

Als Foeksia een luid gebrom in het bos hoort, komt er een bus met schoolkinderen aanrijden. De kinderen hebben de opdracht gekregen om de natuur een handje te helpen door alle rommel op te ruimen die er rondslingert. Maar telkens als de kinderen hebben opgeruimd, verschijnt er weer nieuwe rommel. Foeksia zoekt uit hoe dit kan. Deel uit de uitgebreide serie 'Foeksia de miniheks', waarin o.a. ook 'Paul van Loon's Foeksia en de bezembus'* (2019) verscheen. Vlot geschreven, humoristisch verhaal met als boodschap geen rommel achter te laten in de natuur. Geïllustreerd met sfeervolle kleurenillustraties, soms is de tekst erin opgenomen. Voor jonge lezers die fan zijn van Foeksia weer een leuk nieuw verhaal over deze heks om zelf te lezen. Het verhaal is verdeeld over acht getitelde hoofdstukken, die terug te vinden zijn in de inhoudsopgave. Bevat een nawoord van de auteur. Aantrekkelijk omslag. Zie ook www.deminiheksfoeksia.nl. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties