Boek
Nederlands

Foeksia en het beestenfeest

Paul van Loon (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Foeksia en het beestenfeest
×
Foeksia en het beestenfeest Foeksia en het beestenfeest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Midden in de nacht neemt Foeksia haar mensenvriendje Tommie mee naar de dierentuin. Het is tijd voor een feestje! Ze maken alle hokken open. Gaat dat wel goed? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Heksen, Magie, Dierentuinen
Titel
Foeksia en het beestenfeest
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
30 p. : ill.
ISBN
9789025870577 (hardback)

Besprekingen

Midden in de nacht brengt Foeksia de miniheks een bezoekje aan haar mensenvriendje Tommie. Samen vliegen ze op Foeksia's bezemsteel naar de dierentuin en gaan op avontuur. De dieren hebben ook wel zin in avontuur. Foeksia maakt alle hokken open en dan kan het Beestenfeest beginnen! Een leuk, lief en ietwat spannend verhaal over een bijzonder bezoekje aan de dierentuin. Het taalgebruik is eigentijds en eenvoudig. De zinnen zijn kort en zelden langer dan één regel. Er zijn veel dialogen, dit maakt het verhaal levendig en toegankelijk. Het lettertype is vrij groot en de marges zijn royaal. Het verhaal is opgebouwd uit zeven korte hoofdstukken van circa drie pagina's. Het boekje is royaal geïllustreerd met vrolijke, felgekleurde, herkenbare tekeningen. Ze variëren in grootte: sommige beslaan een kwart pagina, anderen twee pagina's. Aan het eind van het verhaal is een kort nawoord van Paul van Loon. De Foeksia-serie is zeer geliefd bij meisjes die net zelf kunnen lezen, ook dit boekje slu…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties