Boek
Nederlands

Foeksia en de wensdag

Paul van Loon (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Foeksia en de wensdag
×
Foeksia en de wensdag Foeksia en de wensdag
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Op wensdag mag Foeksia een wens doen. Ze wil graag een maxiheks worden. Maar wil ze dat echt zijn, voor altijd? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Heksen, Magie
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Foeksia en de wensdag
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
40 p. : ill.
ISBN
9789025882020 (hardback)

Besprekingen

In plaats van woensdag is het ‘wensdag’. Foeksia de miniheks denkt de hele dag na wat ze wil worden. Dan weet ze het: ze wil een maxiheks worden. Maar als ze groot is, merkt ze dat het helemaal niet leuk is. Gelukkig kan heksenjuf Minuul de tijd terugdraaien. Ook in dit deeltje uit de serie over Foeksia de Miniheks, beginnen alle zinnen steeds op een nieuwe regel. De zinnen zijn kort en hebben makkelijke woorden. Het verhaal is verdeeld over korte hoofdstukken met een aparte titel; hierdoor zijn rustpunten in het (voor)lezen mogelijk. De sfeer van het verhaal is goed getroffen in de vele kleurige humorvolle illustraties. Het glanzende papier, de aantrekkelijke omslagillustratie en het handzame formaat maken deze verzorgde uitgave aantrekkelijk voor beginnende lezers. Het in het boek vermelde leesniveau AVI-M4 is niet officieel door het Cito gemeten. Een korte introductie over Foeksia maakt dat dit deeltje los is te lezen. In het nawoord geeft de auteur een ‘waarschuwing’ met een knipo…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties