Boek
Nederlands

Foeksia en de heksensoep

Paul van Loon (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Foeksia en de heksensoep
×
Foeksia en de heksensoep Foeksia en de heksensoep
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Foeksia en de heksensoep
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
57 p. : ill.
ISBN
9789025861919 (hardback)

Besprekingen

Foeksia moet van juf Minuul ingrediënten voor een heksensoep gaan zoeken, omdat ze te laat op school is. Doordat ze te ver het heksenbos uit gaat, wordt ze ontdekt en meegenomen door mensen. Gelukkig kan haar bezemsteel ontsnappen. Zelfleesboek* over het vliegende miniheksje. Tien korte overzichtelijke hoofdstukken met grote en kleine ingekleurde pentekeningen die de dynamiek en de luchtige sfeer van de verhalen goed weergeven. De vlotgeschreven tekst bevat korte zinnen, die steeds met een hoofdletter op een nieuwe regel beginnen, AVI-M4. Aantrekkelijke vormgeving: overzichtelijke bladspiegel en tekstblokken in een lettertype met schreef. Dit boek sluit aan bij de vorige delen, zonder dat het nodig is om deze eerst te lezen. Voor in het boek worden Foeksia en haar vader, tovenaar Kwark, voorgesteld. Een aardig verhaal om zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties