Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Aylissa / tekeningen Teng ; tekst Dufaux
Illustrator
Paul Teng
Auteur
Jean Dufaux
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Aylissa
Uitgever
[Brussel]: Dargaud Benelux, 2022
[64] p. : ill.
ISBN
9789085586739 (paperback)

Besprekingen

Een spannend fantasy stripverhaal. De leider van de Greenwald-clan, Sobold, sterft plotseling. Zijn mannen zijn boos en kunnen deze plotselinge dood niet verklaren. Sioban moet zijn mannen herinneren aan de gezworen loyaliteit aan de Suddena’s. Sioban moet de vrede tussen de clans waarborgen. Aylissa, Siobans nicht en echtgenoot van Sobold, deelt deze visie niet. In haar ogen telt alleen macht en dat doel heiligt alle middelen. Toegankelijk geschreven. Ballonstrip met gedetailleerde tekeningen in donkere kleuren. Vanaf ca. 12 jaar. Dufaux (Ninove, 1949) is een internationaal bekende Belgische stripscenarist. Hij schreef meer dan dertig boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.Het boek maakt deel uit van de serie 'De klaagzang van de verloren gewesten’ en de cyclus 'De Sudenna's'*.

Over Paul Teng

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Karin Ceulemans

Paul Teng Ping Ya (Rotterdam, 6 maart 1955) is een Nederlandse striptekenaar die bekend staat onder de naam Paul Teng (geen pseudoniem). Hij tekent voornamelijk realistisch-historische strips.

Jeugd

Paul Teng werd in 1955 geboren in Rotterdam. Na de middelbare school studeerde hij Culturele Antropologie in Amsterdam. Hij staakte zijn studie om zich volledig aan het striptekenen te wijden. Zijn interesse voor strips gaat terug tot zijn kleuterjaren. Na het lezen van zijn eerste Karl May boek was Teng gefascineerd door de geschiedenis van de Indianen, de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika.

Carrière en oeuvre

Eerste strips

In Tengs eerste stripserie Delgadito komt de interesse voor de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika tot uiting in de Apache Indiaan Delgadito als hoofdp…Lees verder op Wikipedia