Strip
Nederlands

Een slag in het water

Nix (auteur)
+1
Een slag in het water
×
Een slag in het water Een slag in het water

Een slag in het water

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op een ochtend treft Koen een leeg politiekantoor aan. Iedereen blijkt ziek te zijn. Koen staat er dus alleen voor om een serie mysterieuze inbraken op te lossen. Gelukkig kan hij op de hulp rekenen van Barry en de commissaris, die zich na een bezoek aan dokter Kwakzalvski wat beter voelt...
Onderwerp
Politie
Titel
Een slag in het water
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002267420 (paperback)

Besprekingen

De vijfde strip over buurtpolitieagent Koen, zijn hond Barry en zijn kompanen van het politiebureau, waaronder de commissaris. Los te lezen van eerdere delen (het vorige was 'Het gangsterparadijs', 2019)*. Op een dag blijken al Koens collega's ziek. Mysterieuze diefstallen doen zich voor. Een merkwaardige dokter Kwakzalvski blijkt een dubieuze rol te spelen. Het verhaaltje heeft weinig omhanden, maar is op zich onderhoudend. Voor een hoofdpersoon (en agent) is Koen opvallend onsympathiek, lui, zelfgenoegzaam, smoezelig en niet zo slim. Een en ander wordt bijna bij toeval opgelost. Niet (te) spannend, gemakkelijk te lezen. Nauwelijks grappig. Nette en overzichtelijke tekenstijl. Enkele Vlaamsismen ('fier zijn op') in taalgebruik. Het is niet helemaal duidelijk wie nou de doelgroep is; waarschijnlijk vanaf een jaar of 9.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia