Strip
Nederlands

Attack of the blorks

Midam (auteur), Eric Adam (illustrator), Patelin (scenarist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Attack of the blorks
Auteur
Midam
Illustrator
Eric Adam
Scenarist
Patelin Thitaume Gerd Benz Venet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2021
48 p. : ill.
Aantekening
De gags in deze strip verschenen eerder in verschillende albums uit de reeks Game over
ISBN
9789462107939 (paperback)

Besprekingen

Een strip met gags van één en een enkele keer twee pagina's over het figuurtje Barbaar die als in een game steeds op weg is naar de uitgang, in elke gag keurig aangegeven met het bordje Exit. Helaas zijn er monsterachtige Blorks die hem op de meest idiote manieren altijd laten sneuvelen. 'Game over' dus aan het eind van elke gag. Volslagen idiote humor waarbij rake klappen vallen en bloed vloeit en de prinses nooit wordt gered. Twintigste deel van deze reeks die al meer dan vijftien jaar loopt en weer een spin-off is van de reeks 'Kid Paddle' die al dertig jaar geleden begon. Verrassend dat het thema zo lang fris is gebleven. Prima tekeningen waarbij de monsters van het papier spatten. Ideale strip vol foute grappen voor iedereen die van games en monsters houdt. Los leesbaar naast het vorige deel, 'Beauty trap' (2020)*.

Over Midam

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Michel Ledent (Etterbeek, 16 mei 1963) is een Belgisch stripauteur, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Hij is de auteur van de strips Kid Paddle en Game over.

Na afgebroken studies binnenhuisarchitectuur en fotografie (aan het INRACI, Institut de radioéléctricité et de cinématographie), volgde hij de opleiding illustratie aan Sint-Lukas in Brussel. Na zijn dienstplicht en enkele jaren stempelen, kon hij aan de slag als illustrator bij enkele bladen, Intermediair (een blad voor kaderleden) en Micro Systèmes (een computerblad). Zijn debuut als striptekenaar kwam er in 1993 met De Gowap op scenario van Mythic, die werd gepubliceerd in Kuifje. Maar na een onenigheid met de scenarist droeg Midam de reeks over aan tekenaar Curd Ridel. Van Patrick Pinchart, hoofdredacteur van Robbedoes, krijgt hij de kans een redactiepagina over videogames te maken voor dit stripmagazine. Hieruit ontstaat het personage van de gamende jongen, …Lees verder op Wikipedia