E-boek
Nederlands

De wereld is niet stuk te krijgen

Maksim Osipov (auteur), Yolanda Bloemen (vertaler), Seijo Epema (vertaler)
In zijn krachtige, onsentimentele en verrassende verhalen richt de Russische schrijver Maxim Osipov zijn blik op mensen die door ingrijpende gebeurtenissen - verraad, maatschappelijke commotie, ziekte of dood - grote veranderingen ondergaan. Net zo geraffineerd en veelzijdig als in een roman belicht hij de mensen van verschillende kanten en legt hen bloot tot in de kern van hun wezen en onzekerhed
Titel
De wereld is niet stuk te krijgen
Auteur
Maksim Osipov 1963-
Vertaler
Yolanda Bloemen Seijo Epema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Russisch
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V., 2021
1 digitaal bestand
ISBN
9789028270732
CloudLibrary
6mr9og9

Andere formaten:

Over Maksim Osipov

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Divot

Maxim Osipov (Russisch: Максим Александрович О́сипов, Moskou, 4 oktober 1963) is een Russische schrijver en cardioloog.

Leven en werk

Osipov werd geboren in Moskou. Hij studeerde daar ook geneeskunde en werkte vervolgens als onderzoeker onder meer aan de Universiteit van Californië - San Francisco. Terug in Rusland ging hij werken in het lokale ziekenhuis in Taroesa, zo'n honderd kilometer ten zuiden van Moskou. Hij probeerde daar ook met een door hemzelf opgerichte stichting de gezondheidszorg te verbeteren.

Osipov schrijft korte verhalen, toneelstukken en essays. Hij won met zijn literaire werk in Rusland diverse prijzen. In maart 2022, na de inval van Rusland in Oekraïne, vertrok hij naar Armenië en daarna naar Duitsland. In het najaar van 2022 is Osipov gastschrijver aan de Universiteit Leiden.

Pub…Lees verder op Wikipedia