E-boek
Nederlands

Beschavingen : roman

Laurent Binet (auteur), Liesbeth Van Nes (vertaler)

Beschavingen : roman

Laurent Binet (auteur), Liesbeth Van Nes (vertaler)

In zijn nieuwe roman schetst Laurent Binet op meesterlijke wijze een alternatieve wereldgeschiedenis

Onder welke voorwaarden had de geschiedenis anders kunnen lopen? Als de oorspronkelijke inwoners van Latijns-Amerika paarden, ijzer en antistoffen tegen Europese ziektes hadden gehad, zouden ze dan de conquistadores hebben kunnen weerstaan?

In Beschavingen

Titel
Beschavingen : roman
Auteur
Laurent Binet
Vertaler
Liesbeth Van Nes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Civilizations
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, © 2020
361 p. (ePub2)
ISBN
9789402314502

Andere formaten:

Over Laurent Binet

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Esby (talk) 07:53, 4 June 2010 (UTC)

Laurent Binet (Parijs, 19 juli 1972) is een Frans schrijver. Hij verkreeg bekendheid met zijn verzetsroman HhhH uit 2010.

Leven en werk

Binet is de zoon van een historicus en studeerde literatuur in Parijs. In 1996 deed hij vervangende dienstplicht in Košice, Slowakije, waar hij Frans doceerde aan een luchtmachtschool. Sindsdien is hij leraar moderne literatuur in Parijs en werkt hij ook aan de Universiteit van Vincennes Saint-Denis.

In 2000 publiceerde Binet zijn surrealistische vertelling Forces et faiblesses de nos muqueuses (Sterke en zwakke kanten van onze slijmvliezen) en in 2004 verscheen zijn boek La Vie professionnelle de Laurent B. (Het beroepsleven van Laurent B), over zijn ervaringen als docent Frans.

Internationale bekendheid verwierf Binet met zijn debuutroman HhhH (acroniem voor 'Himmlers Hirn heißt Heydrich') uit 2010, zich afspelend binnen het Tsjechisch…Lees verder op Wikipedia