Boek
Nederlands

Bezwering

Kelley Armstrong (auteur), Sandra van de Ven (vertaler)
+1
Bezwering
×
Bezwering Bezwering
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De 15-jarige Chloe (ik-figuur) ontdekt in een dure kliniek voor jongeren met gedragsproblemen dat ze bovennatuurlijke krachten bezit. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Bezwering
Auteur
Kelley Armstrong
Vertaler
Sandra van de Ven
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The summoning
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: De Vliegende Hollander, 2010
320 p.
ISBN
9789049501037 (paperback)

Besprekingen

Chloe Saunders is een doodnormaal vijftienjarig meisje: ze studeert voor regisseur op een kunstschool, ze brengt graag tijd door met haar vriendinnen en ze is gek op een jongen van wie ze denkt dat hij haar niet ziet staan. Haar leven wordt echter verstoord wanneer ze een man ziet die niemand anders ziet en naar Lyle House wordt gestuurd, een opvangtehuis voor jongeren met gedragsproblemen. Daar krijgt ze te horen dat ze schizofreen is. Ze aanvaardt de diagnose en probeert beter te worden, maar dat is buiten de Geestenwereld gerekend. Het duurt niet lang voor ze weer stemmen hoort en mensen ziet die ze niet zou moeten zien. Al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt te zijn, en dat het niet toevallig is dat ze juist in Lyle House is terechtgekomen, samen met Simon, zijn mysterieuze geadopteerde broer Derek, de verwende Tori, Liz, en Rae, die iets te sterk gefascineerd is door vuur.

Bezwering is het eerste deel van Kelley Armstrongs 'Darkest Powers'-serie. Het verhaa…Lees verder
Chloe Sanders (15) wil normaal zijn, maar is het niet. Ze heeft de gave om geesten, zombies en akelige verschijningen te zien. Chloe belandt in een dure kliniek waar andere jeugdigen met hallucinaties worden verpleegd. De staf van het hospitaal doet vreemd, de medepatiënten nog meer. Bezitten ze bovennatuurlijke krachten? De Canadese auteur schreef eerder de internationale bestsellerserie 'Women of the Otherworld'. Dit is het eerste deel van een trilogie. Een waar ratjetoe van genres (fantasy, thriller, horror, een beetje chicklit), vermengd tot een brij in een oninteressante stijl die evenwel vlot leest omdat Armstrong bovenop het bovennatuurlijke gegeven ook een 'echte' plot heeft gemonteerd. Voor liefhebbers van modieuze genre-fusion die een spannend verhaal verwachten. Paperback met vrij kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Kelley Armstrong

Kelley Armstrong (Sudbury, Ontario, 14 december 1968) is een Canadees schrijfster van met name horror-, misdaad- en fantasyverhalen. Ze woont in Ontario (Canada) met haar man en drie kinderen. Ze is vooral bekend als de auteur van de internationale bestsellerserie Women of the Otherworld. Daarnaast heeft ze nog twee young-adult/ fantasy-trilogieën uitgebracht, genaamd Darkest Powers en Darkness Rising. De Darkest Powers trilogie bestaat uit de boeken Bezwering (The Summoning), Ontwaken (The Awakening) en Afrekening (The Reckoning). Darkness Rising bestaat uit de boeken Samenzwering (The Gathering), Roeping (The Calling) en Verrijzing (The Rising).

Lees verder op Wikipedia