Boek
Nederlands

De onbekende

Jørn Lier Horst (auteur)
Een seriemoordenaar weet tijdens een reconstructie te ontsnappen. Nu zijn hij en zijn handlanger op vrije voeten.
Extra onderwerp
Sprinter 2022, Sprinter 9
Titel
De onbekende
Auteur
Jørn Lier Horst 1970-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Illvilje
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2022
382 p.
ISBN
9789400513990 (paperback)

Besprekingen

Een Scandinavische detective waarin het verminkte lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden. De stijl van de moord lijkt op het werk van de seriemoordenaar Tom Kerr. Hij zit al vier jaar vast, dus gaat de verdenking uit naar zijn nooit opgepakte partner. Inspecteur William Wisting is verantwoordelijk voor de beveiliging als Kerr voor een reconstructie naar het lichaam van een van zijn slachtoffers wordt gebracht en weet te ontsnappen. Nu zijn hij en zijn handlanger allebei op vrije voeten. Vlot en toegankelijk geschreven. Jørn Lier Horst (Bamble, 1970) is een internationaal bekende Noorse auteur, jeugdauteur en detective. Hij schreef meer dan dertig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Glass Key award, de Norwegian Booksellers' Prize en de Rivertonprisen.

Over Jørn Lier Horst

CC BY 2.0 - Foto van/door Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst (Bamble, 27 februari 1970) is een Noorse schrijver en voormalig rechercheur moordzaken. De werkplek van zijn personage William Wisting is maar een paar deuren verwijderd van Jorn Lier Horsts eigen bureau.

Bibliografie

Nullpunkt-trilogie, met co-auteur Thomas Enger

  • 2018: Nullpunkt (Nulpunt, A.W. Bruna Uitgevers, 2020)
  • 2019: Røykteppe (Rookgordijn, A.W. Bruna Uitgevers, 2021)
  • 2020: Slagside (Slagzij, A.W. Bruna Uitgevers, 2022)

Wisting-serie

  • 2021: Grenseløs
  • 2020: Sak 1569
  • 2019: Illvilje (De onbekende, Cold-Case kwartet 3, A.W. Bruna Uitgevers, september 2022)
  • 2018: Det innerste rommet (De Fjord, Cold-Case kwartet 2, A.W…Lees verder op Wikipedia