E-boek
Nederlands

Het perenlied

Joost Oomen (auteur)

Het perenlied

Genre:
In Het Perenlied wordt Gabriel verliefd op de Bietenkoningin, een meisje geboren uit drie bieten. Samen beramen ze een protestactie tegen het pretpark waar ze werken. Wanneer hun actie mislukt, vertrekt de Bietenkoningin naar New York om haar vader te zoeken, die daar zelf op zoek is gegaan naar zijn grote liefde, een collega die omkwam tijdens de aanslagen op het World Trade Center.
Titel
Het perenlied
Auteur
Joost Oomen
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Singel Uitgeverijen, 2020
1 digitaal bestand
ISBN
9789021419527
CloudLibrary
86fecr9

Over Joost Oomen

Joost Oomen (De Bilt, 18 november 1990) is dichter, schrijver, performer en muzikant.

Biografie

Joost Oomen groeide op in IJsbrechtum en studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was huisdichter van de universiteit in het jaar 2010-2011. In 2013 en 2014 werd Oomen stadsdichter van Groningen. Hij organiseerde Kantoorpoëzie en was medeorganisator van Absintherklaas. Samen met Marleen Nagtegaal organiseerde hij enkele jaren het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin.

De Volkskrant benoemde Oomen tot literair talent van het jaar 2021, nadat hij het jaar daarvoor al bij de laatste drie stond.

Vanaf september 2021 is Oomen vaste columnist bij het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.

Oomen is samen met Stefanie Liebreks en Yentl van Stokkum oprichter van Poëzie is een daad, een Instagram-account dat dagelijks een gedicht online plaatst en haar naam dankt aan h…Lees verder op Wikipedia