Strip
Nederlands

De gevangene van Boeddha

Jidéhem (auteur), André Franquin (auteur), Greg (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
De uitvinder van een machine die het klimaat kan veranderen, wordt ontvoerd. Robbedoes en Kwabbernoot gaan naar hem op zoek.
Titel
De gevangene van Boeddha
Auteur
Jidéhem André Franquin Greg
Taal
Nederlands
Uitgever
Charleroi: Dupuis, 1970
63 p. : ill.
ISBN
90-314-0020-3

Over Jidéhem

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Descornet

Jean De Mesmaeker (Brussel, 21 december 1935 – 30 april 2017) was een Belgisch striptekenaar die bekend is geworden onder het pseudoniem Jidéhem, naar de Franse uitspraak van zijn initialen. Hij was lange tijd de assistent en co-auteur van André Franquin.

Levensloop

De Mesmaeker volgde een opleiding aan de kunstacademie Saint-Luc te Brussel. Zijn Ginger-verhalen verschenen vanaf 1954 in het stripweekblad Héroïc-Albums. Ginger is een politieserie in een semi-realistische tekenstijl, waarin Ginger een privédetective is en waarin De Mesmaeker al volop auto's tekent, wat later zijn handelsmerk zou worden. De reeks is geïnspireerd op Felix van Maurice Tillieux, naar wie De Mesmaeker opkeek.

Nadat het weekblad in 1956 was opgeheven, werkte hij op aanbeveling van Tillieux vanaf 1957 onder zijn pseudoniem Jidéhem bij Spirou, het stripblad van uitgeverij Dupuis. Uitgever Charles Dupuis vond Ginger te geweldda…Lees verder op Wikipedia

Suggesties