Alles of niks : thriller

Hugo Luijten (auteur)
+1
Alles of niks : thriller
×
Alles of niks : thriller Alles of niks : thriller

Alles of niks : thriller

In de reeks:
Genre:
Een undercoveragent moet infiltreren in een Limburgse familie die van witwaspraktijken verdacht wordt, maar wordt niet door alle familieleden vertrouwd.
Titel
Alles of niks : thriller
Auteur
Hugo Luijten 1969-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
266 p.
Aantekening
Gebaseerd op de tv-serie Undercover
ISBN
9789401471886 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Undercoveragent Bob Lemmens krijgt de opdracht te infiltreren in een Limburgse familie die van witwaspraktijken verdacht wordt. Als dekmantel krijgt hij een failliet café cadeau in de nabijheid van zijn doelwitten. Tante Mie, moeder van de familie en brein achter de schermen, en de jongste, drugsverslaafde zoon vertrouwen hem niet, maar hij slaagt erin het vertrouwen te winnen van de oudste zoon, die hij opgiet met drank. Het nichtje Samantha doet de frauduleuze boekhouding en trekt in bij de nochtans getrouwde Lemmens. Zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld bij een marteling, maar met veel branie en evenveel geluk slaagt hij erin geloofwaardig te blijven. De familie is onderling verdeeld wanneer een drugsbaas zijn zwart geld wil witwassen. Lemmens wordt meegesleept in een spiraal van geweld. Deze spin-off met grotendeels nieuwe personages van de bekroonde en internationaal gewaardeerde Vlaamse tv-serie is een zelfstandig verhaal. Geschreven door een Vlaamse thrillerauteur is het e…Lees verder

Over Hugo Luijten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door H. Wattman

Hugo Theodoor Agnes Matheus Luijten (Nieuwstadt, 11 november 1969) is een Belgisch-Nederlandse schrijver, columnist en historicus.

Loopbaan

Luijten begon zijn carrière in het onderwijs. Sinds 2016 is hij fulltime schrijver.

Hij publiceert geregeld over geschiedenis, onderwijs, heemkunde en dialecten in vakbladen en tijdschriften. Ook schreef hij columns en opinieartikelen voor De Morgen, Dagblad de Limburger, Het Parool en Apache.be. Voor de provinciale zender L1 maakt hij tweewekelijkse radiobijdragen.

In 2015 debuteerde hij bij Het Schrijversportaal met de verhalenbundel Baby C. over zijn zoontje dat met een stofwisselingsziekte geboren werd. In veertig verhalen schetst hij een enerzijds humoristisch en anderzijds teder beeld van een vader die tussen de wanhoop door, smelt in liefde voor zijn zoon. Een aantal van die columns verscheen op de website van de VKS, de Vereniging voor Kinderen met Stofwisselingsziekten.

Lees verder op Wikipedia