Strip
Nederlands

Prins carnaval

Gerd Van Loock (auteur), Jef Nys (naar het werk van)
+1
Prins carnaval
×
Prins carnaval Prins carnaval
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Alaaf! In café De Zatte Prins houdt het carnavalscomité van Zonnedorp een vergadering over wie de volgende Prins Carnaval wordt. Die mag voor één dag de plak zwaaien in Zonnedorp. Flip stelt zich kandidaat, maar Anatool ruikt zijn kans om een listig plannetje te bekokstoven. Ook hij stelt zich kandidaat! Twee kandidaten voor één functie? Het carnavalscomité beslist: Anatool en Flip moeten allebei
Titel
Prins carnaval
Auteur
Gerd Van Loock
Naar het werk van
Jef Nys
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789462100916 (paperback)

Besprekingen

In het ‘Jommeke’-universum lijkt de tijd te hebben stilgestaan. De karakters zijn anno 2014 nog steeds dezelfde, technologische snufjes als smartphones en laptops ontbreken in de verhalen en de tekeningen ogen nog steeds erg eenvoudig. Iedereen wil vrienden met elkaar zijn, uitgezonderd enkele deugnieten. Deze snoodaards krijgen uiteindelijk hun verdiende straf. Een happy én belerend slot, dus.
In Prins carnaval is het al carnaval dat de klokt slaat. Al van op de eerste pagina weerklinkt een welgemeend ‘alaaf’. In café ‘De zatte prins’ houdt een groepje senioren, het carnavalscomité van Zonnedorp, een vergadering over wie de volgende Prins Carnaval wordt. Dit is een belangrijke functie, want de Prins staat voor een dag aan het roer in Zonnedorp. Het comité biedt na rijp overleg Teofiel, Jommekes vader, de titel aan, maar deze legt het aanbod vriendelijk doch kordaat naast zich neer. Flip (de papegaai) hoort van het voorstel, ziet dat leuke kostuum en de bijgaande glorie we…Lees verder
Al sinds 1955 verschijnen de stripavonturen van Jommeke, zijn vriendje Filiberke en de sprekende (en denkende) papegaai Flip. Het zijn simpele verhalen met een prettige dosis spanning en actie en een goede afloop. Ze zullen de doelgroep aanspreken. De tekeningen zijn helder en overzichtelijk met een goed aansluitende inkleuring en duidelijke lettering. Dat deze strip vooral in België zeer populair is, wordt een enkele keer duidelijk door het taalgebruik. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Gerd Van Loock

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Gerd Van Loock (28 februari 1961) is een Vlaams stripauteur. Hij tekent samen met zijn collega Philippe Delzenne de stripreeks Jommeke in het team van Studio Jef Nys, waar hij in 1986 aan de slag ging.

Sinds het overlijden van Jef Nys heeft hij met zijn collega Philippe Delzenne de taak om de stripreeks Jommeke verder te zetten, onder de strikte regels van geen geweld, geen wapens, geen seks, geen drugs en dergelijke meer. Sinds album 251 worden Van Loock en Delzenne ook met hun naam op de Jommekesalbums vermeld.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties