Strip
Nederlands

Tupilaks

Fred Vignaux (illustrator), Yann (scenarist), Jean Van Hamme (naar het werk van)
De grote comeback van Thorgal met de conclusie van het tweeluik over de Atlantische dreiging! Terug op het schip van zijn afkomst, moet Thorgal het opnemen tegen Neokora, een kunstmatige intelligentie die vastbesloten is om de Atlantische heerschappij te herstellen…
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Tupilaks
Illustrator
Fred Vignaux
Scenarist
Yann
Naar het werk van
Jean Van Hamme Grzegorz Rosinski
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Tupilaks
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2022
48 p. : ill.
ISBN
9789086771257 (paperback)

Besprekingen

Een avontuurlijke historische scifi-strip in de serie ’Thorgal’. ‘Tupilaks’ is de conclusie van het tweeluik over de Atlantische dreiging. Terug op het schip van zijn afkomst moet Thorgal het opnemen tegen Neokora, een kunstmatige intelligentie die vastbesloten is om de Atlantische heerschappij te herstellen. Ballonstrip met veel actie, met duistere tekeningen in kleur.Thorgal is een stripreeks van de Belgische scenarist Jean Van Hamme en de Poolse tekenaar Grzegorz Rosiński en geldt als een van de meest succesvolle stripseries in het Nederlandse taalgebied.

Over Fred Vignaux

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Frédéric Vignaux (Toulouse, 15 januari 1972) is een Franse striptekenaar. Zijn belangrijkste reeks is op dit moment Thorgal.

Biografie

Frédéric studeerde wetenschappen in Montpellier en Lille voordat hij zich toelegde op het maken van strips. Hij verhuisde naar Parijs, waar hij zich verder ontwikkelde als striptekenaar. Hier ontmoette hij Eric Pailharey, die zijn scenarist werd. Na enkele korte verhalen voor wedstrijden, wonnen ze de eerste prijs op het stripfestival in Igny. Nadien startten ze in juni 2002 de serie 'L'Ombre des Anciens' bij de uitgevers van Pointe Noire, oorspronkelijk gepland in drie delen. Na het faillissement van de uitgeverij bleef de trilogie onafgemaakt.

Hierna volgde diverse publicaties waaronder Cassini-Huygens: Titan Lens voor het European Space Agency. Hij tekende mee in het Time Twins-project met Jean-Christophe Derrien voor uitgeverij Lombard. Hij maakte ook 2 delen voor de De roep van de le…Lees verder op Wikipedia

Suggesties