Boek
Nederlands

Vallende stenen

Arnaldur Indriðason (auteur), Adriaan Faber (vertaler)
De gepensioneerde politieman Konráð duikt verder in de onopgeloste moordzaak van zijn vader. Ondertussen wordt een lijk gevonden dat tientallen jaren verborgen heeft gelegen in een keldermuur.
Onderwerp
Konrad (personage)
Titel
Vallende stenen
Auteur
Arnaldur Indriðason
Vertaler
Adriaan Faber
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Ijslands
Oorspr. titel
Thagnarmúr
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2022
300 p.
ISBN
9789021462523 (paperback)

Besprekingen

Een misdaadroman die zich afspeelt op IJsland. In een huis in Reykjavík wordt een lijk gevonden dat tientallen jaren in een keldermuur ingemetseld heeft gelegen. Welk drama heeft zich hier afgespeeld? En is de dader nog te achterhalen? Ondertussen duikt de gepensioneerde politieman Konráð verder in de onopgeloste moordzaak van zijn vader, niet zonder gevaar voor zichzelf. Want heeft hij toentertijd de politie wel de volledige waarheid verteld? In een prettige, rustige stijl geschreven en geschikt voor de meer literaire thrillerlezer. Arnaldur Indriðason (Reykjavik, 1961) is een internationaal bekende IJslandse schrijver, scenarioschrijver, journalist en filmcriticus. Hij schreef meer dan dertig boeken. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Barry Award, de Blóðdropinn en de Glass Key award. Deel met inspecteur Konráð in de hoofdrol.

Over Arnaldur Indriðason

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Anneli Salo

Arnaldur Indriðason (Reykjavik, 28 januari 1961) is een IJslandse historicus en schrijver van detectives. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen in Reykjavík.

Werk

In 1981 en 1982 was Arnaldur journalist bij de IJslandse krant Morgunblaðið, waarna hij als freelance schrijver werkte. Van 1986 tot 2001 was hij filmcriticus bij Morgunblaðið.

Arnaldur publiceerde in 1997 zijn eerste boek, Synir Duftsins (Maandagskinderen). Sindsdien is zijn populariteit tot grote hoogten gestegen. In 2004 waren zeven van de tien meest geleende boeken in de bibliotheek van Reykjavík titels van Arnaldur. Maandenlang stond hij met zes boeken in de IJslandse bestsellerlijst. De top-3 leek permanent aan hem toegewezen.

Ook buiten IJsland worden Arnaldurs boeken veel gelezen. Ze zijn in het Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Nederlands, Noors, Tsjechisch en Zweeds vertaald en in 26 landen uitgegeven.

Lees verder op Wikipedia