Bibliotheek aan huis

Bibliotheek aan huis is een dienst voor alle inwoners van Tremelo, die zich niet naar de bibliotheek kunnen verplaatsen. Speciaal voor hen werd er een gratis boekendienst aan huis opgericht.

Een vrijwilliger brengt je een eerste bezoekje en noteert welke boeken je graag leest, welke muziek je graag beluistert of welke films je graag ziet....Je hebt via deze dienst toegang tot de volledige bibliotheekcollectie: leesboeken, informatieve boeken, grootletterboeken, gesproken boeken, tijdschriften, strips, dvd's .....De vrijwilliger brengt iedere maand een nieuw pakketje bibliotheekmaterialen en neemt de vorige materialen mee terug naar de bib. 

Sinds kort is onze "bib aan huis" uitgebreid naar de onthaalouders van Tremelo en Baal.

Uiteraard kijken we naar thema, seizoen en leeftijd zodat de boeken optimaal aanspreken.  Op deze manier komen kinderen nog meer en sneller in contact met een ruim boeken-assortiment.  Voorlezen heeft tal van positieve effecten op de ontwikkeling van kinderen. Zowel op emotioneel, cognitief als sociaal vlak. Voorlezen draagt bij tot een betere taal- en leesvaardigheid van het kind. Hoe vroeger en regelmatiger kinderen worden voorgelezen, hoe groter de voordelen zijn.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?

Aarzel niet en neem gerust contact met ons op via bibliotheek@tremelo.be of 016/525473.